company logo

Naslovnica Sprej protiv komaraca
BosanskiEnglish

CATNIP

Sprej protiv komaraca i drugih insekata

 

Sastav:

100 g otopine sadrži:

0,5 g eterskog ulja mačije trave (Nepeta cataria), 0,2 g eterskog ulja limun trave (Cymbopogon citratus), 0,8g eterskog ulja lavande (Lavandula angustifolia), etil alkohol, glicerol, propilen glikol, vitamin E i destiliranu vodu.

 

Svojstva i djelovanje:

Etersko ulje mačije trave(Nepeta cataria) prirodni je repelent čija je efikasnost u odbijanju komaraca naučno dokazana. Sadrži više aktivnih sastojaka od kojih najveću efikasnost u odbijanju komaraca i drugih insekata pokazuje izomer E, Z- nepetalakton.

Etersko ulje limun trave (Cymbopogon citratus) sadrži citral  koji aktivno odbija komarce i druge insekte.Etersko ulje lavande (Lavandula angustifolia) djeluje sinergistički tako što pojačava ukupnu repelentnu aktivnost.  Efikasno repelentno djelovanje je omogućeno tako što se raspršivanjem na koži stvara zaštitni film koji odbija komarce 6-8 sati.

Catnip

 

Upotreba:

Sprej CATNIP se primjenjuje raspršivanjem po rukama, nogama, vratu i drugim slobodnim dijelovima tijela koji su najviše izloženi ujedima komaraca.

Upozorenje:


Nikada ne raspršivati sprej direktno na lice ili u blizini očiju! Lice i čelo zaštititi tako da raspršite sprej na dlan ili gazu i zatim namažete lice ili čelo. Također za primjenu kod djece mlađe od dvije godine, raspršiti sprej na gazu i zatim namazati kožu djeteta. Paziti da otopina ne dođe u kontakt sa očima!

Preparat sadrži čista i neškodljiva eterska ulja u relativno niskoj koncentraciji, tako da se može slobodno primjeniti kod male djece, trudnica iznad trećeg mjeseca trudnoće i starijih osoba.

Etersko ulje mačije trave (Nepeta cataria) najviše je poznato po svom djelovanju na mačke tako što ih uvodi u neku vrstu euforije. Isključivo članovi porodice mačaka (feline) pokazuju odgovor na ovaj euforik, i on je genetski određen, mada jedna trećina domaćih mačaka na njega ne reagira. Kada jednom  mačka osjeti njegov miris, ona prelazi u stanje nekontroliranog apsurdnog ponašanja koje vodi u neku vrstu ekstaze. Starije mačke se za trenutak transformiraju u živahne mačiće. Efekat obično traje 15 minuta, ali može potrajati i do jednog sata. Ulje sadrži nepetalakton koji je nekad korišten kao mamac za hvatanje većih pripadnika porodice mačaka (feline). Sve vrste mačaka reagiraju na isti način, čak i lav, tigar, leopard i ris, međutim svaka jedinka ne reagira na ovaj euforik. U tom smislu odlučujući je genetski faktor. Između 50 i 60% odraslih mačaka pokazuju reakciju na mačiju travu. Ove promjene ponašanja mačaka zaslužuju posebnu pažnju i oprez kod nekih rijetkih zanimanja kada pojedinci moraju raditi u blizini ovih divljih životinja.

 

Napomena:

Prilikom raspršivanja, bočicu držati okomito.

 

Dopuna prehrani

Biljni ekstrakti

Ko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 4 

Baner

Anketa

Ocjenite naš novi website....
 

Copyright 2010 - Cydonia d.o.o. , Designed by Webmaster

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!