company logo

Naslovnica Vagitorije i supozitorije Propolis Aloe Vera Vagitorije
BosanskiEnglish

PROPOLIS , ALOE VERA, ECHINACEA VAGITORIJE

5 vagitorija x 3 g

 

SASTAV:

Aktivni sastojci: ekstrakt propolisa (5%), cijeđeni sok  aloe (Aloe barbadensis) certificiranog organskog kvaliteta, ekstrakt nadzemnih dijelova echinaceae (Echinacea purpurea), ekstrakt cvijeta nevena (Calendula officinalis).

Pomoćne tvari su: bijeli vosak (Cera alba), Witepsol H15-hidrogenirani vegetabilni gliceridi (Adeps solidus), propilen glikol i  alfa –tokoferol


AKTIVNI SASTOJCI I DJELOVANJE:

Preparat sadrži  ekstrakt propolisa 5%, sa preko 180 identificiranih sastojaka , od kojih su većina biološki aktivni. Propolis kao prirodni antibiotik djeluje aktivno protiv velikog broja bakterija (Clostridium spp., Escherichia coli, Staphylococcus spp. , Streptococcus spp), gljivica i virusa, a posebno značajno je djelovanje protiv virusa hepresa (Herpes Simplex). Sastojci aloe antrakinoni pomažu ovo djelovanje. Protivupalno djelovanje preparata zasniva se na efikasnoj kombinaciji više aktivnih sastojaka, od kojih je posebno značajan fenetil estar kafeinske kiseline(CAPE) iz propolisa, koji također posjeduje i antitumorsku aktivnost. Protivupalno kao i antitumorsko djelovanje sastojaka propolisa, pojačano je istim djelovanjem sastojaka aloe, echinaceae i nevena. Ubrzana epitelizacija i zarastanje rana , kao i sudjelovanje u procesu obnavljanja oštećenog tkiva, najvažniji su učinci djelovanja ovog preparata.  Pojedini sastojci propolisa imaju anestetički učinak, dok sastojci aloe i nevena djeluju kao analgetici(smanjuju bolove), što može rezultirati smanjenjem osjećaja peckanja i boli u slučajevima cervicitisa(upale grlića materice), vaginoze, kao i drugih upalnih stanja praćenih pojačanim vaginalnim sekretom (leucorrhoea). Preparat sadrži više sastojaka koji djeluju u smislu pojačanja lokalnog imuniteta, što se postiže aktiviranjem procesa fagocitoze.Ovaj izuzetno važan efekat, zajedno sa protuvirusnim, protivupalnim i antitumorskim djelovanjem, kao i ubrzanjem procesa epitelizacije čini preparat posebno efikasnim u komplementarnom pristupu liječenju HPV-om (Human papilloma virus) izazvane cervikalne displazije.

 

INDIKACIJE:

Kao čisti prirodni preparat, vagitorije propolisa predstavljaju važan dio komplementarnog

pristupa u liječenju pojedinih ginekoloških oboljenja, a posebnu važnost imaju kao sredstvo za zaštitu i unapređenje zdravlja.

 

Efikasno pomažu pri liječenju:

- Cervikalne displazije izazvane HPV-om(Human papilloma virus)

- Bakterijske vaginoze

- Vaginitisa

- Vaginalnog herpesa(Herpes simplex 2)

- Vaginalne kandidijaze i trihomonijaze

- Upalnih procesa praćenih pojačanim vaginalnim sekretom (leucorrhoea)

- Promjena na sluzokoži grlića materice.

- Promjena na sluzokoži vagine kod žena u menopauzi.

 

DOZIRANJE I NAČIN PRIMJENE:

Jedna vagitorija uveče u periodu od 10 dana. Terapija se po potrebi može nastaviti.

 

UPOZORENJE! Ako se koristi istovremeno sa antibioticima propolis može pojačati njihovo djelovanje, zbog čega je za istovremenu

primjenu vagitorija propolisa i antibiotika neophodno potražiti savjet ljekara.

 

KONTRAINDIKACIJE: Nisu poznate.

 

NEŽELJENI EFEKTI: Nisu poznati.

 

UPOTREBA ZA VRIJEME TRUDNOĆE:

NE PREPORUČUJE SE UPOTREBA PREPARATA ZA VRIJEME TRUDNOĆE!

 

 

Dopuna prehrani

Biljni ekstrakti

Ko je Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 1 

Baner

Anketa

Ocjenite naš novi website....
 

Copyright 2010 - Cydonia d.o.o. , Designed by Webmaster

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!